موجود

همراه با مورد کاوی تدریس،یادگیری و تدوین مورد کاوی های مدیریت و کسب و کار

نویسنده: اسکات اندروز

تدریس،یادگیری و تدوین مورد کاوی های مدیریت و کسب و کار

تعداد
قیمت: 225,000 تومان

مقدمه مترجمان مجموعه هنر موردکاوی
تغییرات متعددی در محیط پیرامون ما رخ می‌دهند که می‌توانند بستر شکست یا موفقیت در محیط متغیر و رقابتی امروز را فراهم سازند. مسائل و مشکلات، بخش جداناپذیری از زندگی انسان هستند. در حقیقت، انسان متناسب با نقش خود در سطح فردی و اجتماعی، به‌عنوان موجودی یادگیرنده براساس دانش و تجربیات شخصی، تصمیماتی اتخاذ می‌نماید که متضمن امنیت و بقای او هستند. دنیای کسب‌وکار هم داستان مشابهی دارد. کسب‌وکارها با حل مسائل مختلف مربوط به هماهنگی، تولید محصول، فروش و نظایر آن رشد نموده و به یادگیری می‌رسند. مدیران همواره با چنین شرایطی مواجه‌اند. به بیان دیگر، تحلیل محیط پیرامون و حل هر مسئله برای یک کسب‌وکار، قدمی رو به جلو محسوب می‌شود. آنچه مسلم است، به‌منظور دست‌یابی به اثربخش‌ترین و خلاقانه‌ترین راه‌حل‌ها برای مسائل، نیاز است تا این مهارت در هر کسب‌وکاری تقویت گردد. در این صورت است که می‌توان مسائل را پیش از رسیدن به شرایط بحرانی کشف نمود و سپس به حل آن‌ها پرداخت.
یکی از مرسوم‌ترین شیوه‌های تقویت توان مواجهه با مسائل در محیط متغیر امروز، یادگیری از الگوهای سایر سازمان‌ها در مواجهه با مسائل است. در حقیقت، بررسی الگوهای مواجهه سازمان‌ها می‌تواند دستاوردهای مثبتی برای سایر فعالان داشته باشد. برخی الگوها می‌توانند در قالب تجربیات موفق در هنگام برخورد با مسائل مشابه کارساز باشند. برخی دیگر از الگوهای مواجهه با مسائل در قالب الگوهای ناموفق اتخاذ یک شیوه یا استراتژی نیز می‌توانند به‌مثابه هشدار به‌کار روند. آنچه اهمیت دارد، شیوه استفاده از الگوها و تجربیات در بستری متناسب با کسب‌وکار است. به بیان دقیق‌تر، نیاز است تا هر کدام از الگوها پیش از به‌کارگیری، براساس مقتضیات شرایط پیش‌رو، پالایش و بررسی گردند. در این راستا و به‌منظور پاسخ به دغدغه بسیاری از صاحبان کسب‌وکار، شیوه‌های مختلفی از سوی اندیشمندان و تحلیلگران ارائه شده‌اند. یکی از شیوه‌های مناسب که از بستر علمی به‌منظور پاسخگویی به دغدغه صنعت پیشنهاد گردیده است، استفاده از روش‌های تحلیل مسائل، به شیوه موردکاوی است. 
روش موردکاوی به‌عنوان یک شیوه محبوب از نظر صاحبان کسب‌وکار و همچنین جامعه علمی و آکادمیک محسوب می‌شود. این شیوه علاوه‌بر ظرفیت پاسخگویی بالا به دغدغه فوق، می‌تواند به‌عنوان یک حلقه اتصال و مکمل میان صنعت و آموزش مطرح گردد. در یک مفهوم گسترده‌تر، در حال حاضر می‌توان به دو روند کلی در عرصه ارتباطات صنعت و آموزش اشاره داشت. روندهایی که بازیگران این عرصه، اعم از جامعه صنعتی و جامعه علمی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند.
 یکی از روندها، پیچیدگی روزافرون محیط کلان است که بیشتر صاحبان مشاغل و تصمیم‌گیرندگان با آن مواجهه‌اند. محیط کلان به‌سرعت دستخوش تغییرات قرار می‌گیرد و این تغییرات، اهمیت شناخت و تحلیل محیط را برای بازیگران و فعالان دوچندان نموده‌اند. مسائل مطرح شده در رویکرد موردکاوی، به‌مثابه یک پازل با قطعات چیده شده در یک الگوی مبهم (گیج‌کننده) هستند. بنابراین نیاز است که مخاطب (متناسب با نقش خود) قطعات را بردارد و آن‌ها را در الگویی قرار دهد تا بدین‌وسیله موضوع اصلی را درک نماید. در این صورت می‌توان در خصوص راه‌های بهینه جهت پرداختن به موضوع اصلی، تفکر نمود.
روند دیگر، مرتبط با نیروی کار متخصص است که بتواند مفاهیم و مبانی علمی را ترکیب نموده و راهکار صحیح علمی درراستای حل مسائل ارائه دهد. براساس تغییرات روزافزون محیط کلان و صنعت، نیروی انسانی متخصص که قابلیت ترکیب دانش علمی، تحلیل صحیح، نوآور و خلاق را داشته باشد، برای هر کسب‌وکار به‌عنوان یک مزیت اصلی به‌شمار می‌رود. در این راستا نیاز است تا افراد در نقش‌های مختلف خود (اعم از نقش‌های فردی، سازمانی، اجتماعی) قدرت تحلیل و حل مسئله را داشته باشند. این مهم از طریق قرارگیری و یا مواجهه فرد با موقعیت‌های حقیقی، اما مشابه امکان‌پذیر خواهد بود؛ موقعیت‌هایی که بتوانند عرصه یادگیری مناسب را برای فرد فراهم آورند. 
به بیان دیگر، در حال حاضر یکی از چالش‌های مطرح در ارائه مفاهیم مختلف در بستر سیستم‌های آموزشی در پاسخ به دغدغه صاحبان کسب‌وکار، ضعف قدرت ترکیب دانش و به‌کارگیری آموخته‌ها (مبانی علمی) درراستای حل مسئله واقعی است. آنچه در محیط‌های دانشگاهی ارائه می‌گردد مربوط به دانش «چیستی» است، درحالی‌که در صنعت و کسب‌وکار، به دانش «چگونگی» نیاز است. بر این اساس شیوه‌های مختلف آموزش و یادگیری از سوی صاحب‌نظران مختلف ارائه گشته‌اند. یکی از قدرتمندترین و به‌روزترین ابزارهای آموزشی موجود در دنیا، موردکاوی است. به بیان دیگر، موردکاوی حلقه مفقوده تبدیل «چیستی به چگونگی» دانش را فراهم می‌آورد. موردکاوی، به‌دلیل ویژگی‌ها و قابلیت‌های وسیع خود می‌تواند در یادگیری عمیق مفاهیم مختلف و شیوه مواجهه با آن‌ها به فراخور مسائل روز به‌کار گرفته شود. در حقیقت، هنگامی‌که مرزهای دانش تک‌رشته‌ای شکسته می‌شوند و یا دانش، میان رشته‌ها ترکیب می‌گردد، می‌توان اذعان داشت که فراگیری موضوعات مختلف از جمله مسائل کسب‌وکار می‌تواند از طریق آموزش، تدریس و دانش‌پژوهی مؤثر، به حل مشکلات در سطوح گوناگون کمک نماید. 
بر این اساس می‌توان به یکی از مزایای عمده موردکاوی اشاره داشت. در سطح جامعه، موردکاوی‌ها اتصال و ارتباط میان صنعت و دانشگاه را تقویت می‌نمایند. همچنین به رهبران کسب‌وکار اجازه می‌دهند تا با مشارکت در فعالیت‌های دانشگاهی و ارائه مسائل کسب‌وکار به جامعه علمی، ضمن تقویت یادگیری دانشجویان، مسائل خود را به روش علمی حل نمایند. زمانی‌که موردکاوی‌ها درراستای آموزش به‌عنوان بخشی از یک برنامه کارآموزی، برنامه یادگیری تلفیقی کار یا به‌عنوان بخشی از یک ابتکار «یادگیری مبتنی‌بر کار» استفاده شوند، اهمیت ویژه‌ای می‌یابند. به‌ویژه اگر کارفرما، سازمان حامی باشد. به‌همین دلیل است که موردکاوی، در بیش از 80 کشور و در دانشکده‌های کسب‌وکار معتبر، از جمله دانشگاه هاروارد درراستای تدریس مفاهیم گوناگون استفاده می‌شود. موردکاوی‌ها را می‌توان به شیوه‌های متنوعی متناسب با سطوح مختلف در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دوره‌های کارآموزی، برنامه‌های توسعه حرفه‌ای برای کارفرمایان و همچنین فراگیران MBA به‌کار گرفت. از این منظر، موردکاوی همچنین می‌تواند مورد توجه مؤسسات آموزش آزاد و یا سایر ارگان‌های مرتبط با صنایع، با هدف ارتقا و بهبود توانمندی‌های مرتبط با مسائل صنعت قرار گیرد.
به‌دلیل اهمیت و کاربرد روزافزون موردکاوی در سیستم آموزشی دنیا، مؤسسات مختلف در قالب‌های نشر و توسعه محتواهای آموزشی موردکاوی اقدام نموده‌اند، به‌گونه‌ای‌که در حال حاضر مؤسسات انتشاراتی مانند مؤسسه انتشارات هاروارد، به‌طور اختصاصی در زمینه نشر (دیجیتال و چاپی) انواع موردکاوی‌های موجود در سطوح معتبر آموزشی و پژوهشی فعالیت دارند. تیم‌های اختصاصی انتشارات مرتبط با موردکاوی عموماً متشکل از پژوهشگران حرفه‌ای، نویسندگان و طراحان آموزشی هستند که سعی در غنی‌سازی و توسعه هر چه بیشتر انواع محتواهای مرتبط با موردکاوی دارند. بیشتر محتواهای مرتبط با موردکاوی در قالب‌های مختلف آموزش برخط و یا کتاب در اختیار علاقه‌مندان قرار دارند. 
بنابر اهمیت و کاربرد گسترده مورد کاوی، مجموعه پیش‌رو تحت عنوان «هنر موردکاوی» از مجموعه تألیفات منتخب انتشارات دانشگاه هاروارد و انتشارات راتلج گزینش شده است. این مجموعه در قالب چهار محتوای مکمل و جامع، اطلاعات کاربردی مناسبی را در اختیار علاقه‌مندان و فعالان در صنعت و آموزش قرار می‌دهد که مشخصات آن به‌شرح زیر است:
آشنایی با ماهیت و کلیت موردکاوی در کتاب «همراه با موردکاوی: تدریس، یادگیری و تدوین موردکاوی‌های مدیریت و کسب‌وکار» نوشته اسکات اندروز، انتشارات راتلج. در این کتاب، اهمیت و جایگاه موردکاوی، انواع مسائل مطرح شده در موردکاوی، منابع داده و مؤسسات ارائه دهنده این رویکرد آموزشی، بررسی می‌گردند. هدف این کتاب، بررسی نقادانه رویکردهای گوناگون به‌منظور استفاده از موردکاوی در محیط‌های یادگیری گروه‌محور، مشارکت‌محور، بررسی شیوه‌های مناسب به‌منظور آموزش و یادگیری موردکاوی است. 
 موردکاوی ویژه فراگیران و علاقه‌مندان در کتاب «دستنامه موردکاوی: راهنمای دانشجویان و فراگیران موردکاوی» نوشته ویلیام اِلیت، انتشارات دانشکده کسب‌وکار هاروارد. این کتاب محتوای بسیار غنی درخصوص چیستی و چگونگی تجزیه و تحلیل مسائل در موردکاوی و همچنین درک چگونگی ارائه استدلال‌های شواهدمحور ارائه می‌دهد و نقش فراگیران در فرآیند یادگیری را تبیین می‌نماید.
آشنایی با شیوه تدریس موردکاوی در کتاب «تدریس به روش موردکاوی: راهنمای عملی» نوشته اسپن اندرسن و بیل اسکیانو، انتشارات دانشکده کسب‌وکار هاروارد. این کتاب درخصوص نحوه تدریس موردکاوی، در محیط‌های مختلف نکاتی را ارائه می‌نماید. علاوه‌برآن نکات ظریفی را پیرامون تدریس موردکاوی بیان می‌کند. اگرچه این کتاب بحث خود را بر پایه مباحث آموزشی مربوط به دانشکده‌های کسب‌وکار قرار می‌دهد، اما تکنیک‌های مطرح شده را می‌توان، هم در خارج از دانشکده‌های کسب‌وکار و هم خارج از محیط علمی، استفاده نمود.
نحوه تدوین موردکاوی در «کتاب کار و راهنمای تدوین موردکاوی» نوشته جینا وگا، انتشارات راتلج. این کتاب که به‌عنوان یک «کارگاه تخصصی» به‌منظور کمک به نویسندگان موردکاوی‌ها، در ساختار نوشتارشان طراحی شده است؛ مطالب را با زبان ساده، قابل فهم و متمرکز برای فراگیران با نکات جدیدی ترکیب می‌نماید که آخرین پیشرفت‌ها و چالش‌ها در دنیای تدوین موردکاوی را پوشش می‌دهد. 


نظرات همراه با مورد کاوی تدریس،یادگیری و تدوین مورد کاوی های مدیریت و کسب و کار

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده اسکات اندروز
مترجم علی حیدری

سارا ایلچی
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 274 صفحه
دسته بندی کسب و کار و راهبردی شرکتی
تاریخ انتشار 1402
شابک 9786223740435
قیمت 225,000 تومان
زبان فارسی

فهرست مطالب



مقدمه مترجمان مجموعه هنر موردکاوی       9
مقدمه مؤلف       17
بخش اول - آموزش موردکاوی
فصل  اول: چرا از موردکاوی استفاده کنیم؟       25
دانشجویان شما چگونه یاد می‌گیرند؟       27
ایجاد انگیزه در فراگیران       30
دست‌یابی به یادگیری اثربخش و تأثیرگذار       31
یادگیری مرتبط و معنادار برای قابلیت استخدام در آینده       32
ارتقاء تجربه یادگیری       33
موردکاوی به چه نحوی با برنامه‌‌ریزی آموزشی تطابق پیدا می‌‌کند؟       36
فصل دوم: چه عواملی یک موردکاوی مناسب را شکل می‌دهند؟       39
روایت یک داستان       40
هدف اصلی یادگیری       41
تمرکز موردکاوی       42
داده‌ها       42
مشاجره       43
اختصار       44
موردکاوی با ساختار مناسب و متنی روان       46
ارتباط‌گیری شخصی       46
فصل سوم: انتخاب موردکاوی       49
آناتومی یک موردکاوی       50
انواع موردکاوی       56
منبع داده‌های موردکاوی       61
طراحی و ساختار       63
فصل چهارم: نقش مدرس در موردکاوی       69
توانمندسازی فراگیران       72
مدیریت یادگیری گروهی       73
شنونده خوب       73
هدایتگر بحث       74
محرک ایجاد علاقه در فراگیران       75
توسعه‌دهنده نکات مهم یادگیری       75
ارائه‌دهنده دانش تخصصی       76
وقت نگهدار       77
ثبت‌کننده بحث       78
ایجاد‌کننده اجماع گروهی       79
در دسترس و سخنور       80
فصل پنجم: آماده‌‌سازی موردکاوی پیش از کلاس       81
آمادگی مدرس       82
آمادگی فراگیران       85
آماده‌‌سازی محیط       87
فصل ششم: رویکرد‌های تدریس موردکاوی       91
نقشه موردکاوی       92
تصمیم‌گیری درخصوص دیدگاه       97
طرح پرسش‌های صحیح       98
آغاز و هدایت بحث       101
مشارکت دادن دانشجویان       103
پایان موردکاوی       108
بازخورد و پیگیری موردکاوی       110
انطباق دادن موردکاوی با فرهنگ‌‌های مختلف یادگیری       111
فصل هفتم: بهره‌‌گیری از موردکاوی‌های چندرسانه‌‌ای       117
استفاده از موردکاوی‌های ویدیویی       118
موردکاوی‌های مبتنی‌بر وب       120
واقعیت مجازی       122
فصل هشتم: موردکاوی‌های زنده       123
مزایای موردکاوی زنده       124
آماده‌‌سازی برای مورد‌‌کاوی زنده       126
چالش‌‌های استفاده از موردکاوی زنده       127
فصل نهم: استفاده از موردکاوی برای یادگیری برخط       131
ارائه موردکاوی از راه دور به‌صورت هم‌زمان       133
ارائه موردکاوی از راه دور به‌صورت ناهم‌زمان       139
تلفیق موردکاوی هم‌زمان و ناهم‌زمان با یادگیری ترکیبی       141
نمونه‌هایی از ارائه موردکاوی برخط       143
خلاصه بخش اول       146
بخش دوم - تدوین موردکاوی
فصل دهم: منابع داده‌‌های موردکاوی       149
پژوهش میدانی       152
پژوهش کتابخانه‌ای       156
موردکاوی مبتنی‌بر تجربه شخصی       157
فصل یازدهم: ساختار موردکاوی       161
ساختار روایتی       164
ساختار ترتیب زمانی رویدادها       169
ساختار توضیحی       171
ساختار طرح       171
ساخت پیش‌نویس اولیه       172
قالب‌بندی موردکاوی       175
تطبیق داده‌ها در قالب‌های چندرسانه‌ای و موارد برخط       178
فصل دوازدهم: ارتقاء موردکاوی       181
ویراستاری نهایی       182
توسعه نام تجاری موردکاوی       182
بهره‌گیری از منابع انسانی سازمان حامی       183
ارزش‌‌افزایی با استفاده از منابع اضافی       184
ارسال موردکاوی به یک پایگاه جهانی       185
فصل سیزدهم: یادداشت آموزشی       187
دلایل تهیه یادداشت آموزشی       188
اجزاء اصلی یادداشت آموزشی       189
دیگر کارکردهای یادداشت آموزشی        193
خلاصه بخش دوم       195
بخش سوم - ارزیابی توسط موردکاوی 
فصل چهاردهم: رویکردهای ارزیابی با استفاده از موردکاوی       199
تکالیف موردکاوی       200
موردکاوی برای امتحان       202
یادگیری گروهی و ارزیابی همتایان       204

فصل پانزدهم: راهنمایی دانشجویان به‌منظور تدوین موردکاوی       207
خلاصه بخش سوم       211
بخش چهارم  - منابع بیشتر برای توسعه موردکاوی  
فصل شانزدهم: ارائه موردکاوی برای طیف گسترده‌تری از مخاطبان       215
مزایا و معایب ارائه موردکاوی‌‌ها برای طیف گسترده‌تری از مخاطبان بیرونی       216
چگونه جذابیت موردکاوی خود را افزایش دهید       218
فرصت‌هایی برای ارائه گسترده‌تر موردکاوی       219
فصل هفدهم: انتشار موردکاوی       223
علت تدوین یک موردکاوی پژوهشی       224
بازسازی موردکاوی آموزشی برای انتشار در مجلات پژوهشی       224
نمونه‌هایی از مجلات برای موردکاوی‌‌های پژوهشی       225
فصل هجدهم: سازمان‌هایی که از توسعه موردکاوی حمایت می‌کنند       229
مرکز موردکاوی کسب‌وکار آسیایی، دانشکده کسب‌وکار نانیانگ، سنگاپور       229
مرکز پژوهش‌های موردکاوی آسیا، دانشگاه هنگ‌کنگ       230
مرکز موردکاوی، انگلستان       230
مرکز توسعه موردکاوی، دانشکده مدیریت روتردام، هلند       231
مؤسسه روش موردکاوی، واشنگتن، ایالات متحده آمریکا       231
دانشکده بین‌المللی کسب‌وکار چین- اروپا، شانگهای، چین       231
انتشارات کسب‌وکار داردن، دانشگاه ویرجینیا، ایالات متحده       232
بنیاد اروپایی توسعه مدیریت، بروکسل، بلژیک       232
انتشارات کسب‌وکار هاروارد، کمبریج، ایالات متحده آمریکا       232
مرکز توسعه موردکاوی IBS، حیدرآباد، هند       233
دانشکده کسب‌وکار IE، انتشاراتIE، مادرید، اسپانیا       233
مرکز بین‌المللی توسعه مدیریت، لوزان سوئیس و سنگاپور       233
انتشارات INSEAD (فرانسه، سنگاپور، امارات متحده عربی، ایالات متحده آمریکا)       233
انتشارات آیوی، دانشکده کسب وکار ریچارد آیوی، کانادا       234
انجمن پژوهش‌های موردکاوی آمریکای شمالی، ایالات متحده آمریکا       234
انجمن پژوهش‌های موردکاوی       235
شبکه: اتحاد برای آینده آموزش مدیریت       235
فصل نوزدهم: منابع کمکی و مراجع       237
حامیان فردی       237
مراجع       239
فصل بیستم: مواد آموزشی موردکاوی       245
موردکاوی پژوهش میدانی: اصلاح FAT - تغییر در وزارت امور خارجه و تجارت       245
موردکاوی کتابخانه‌ای: هواپیمایی مونارک       256
موردکاوی مبتنی‌بر تجربه شخصی: پژوهش اریونا - معضلات اخلاقی در تحلیلگری کلان‌داده‌       267
نمونه یادداشت آموزشی: پژوهش اریونا - معضلات اخلاقی در تحلیلگری کلان‌داده       271

سخن مولف


© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است